Spoštovani starši oziroma zakoniti zastopniki!

V petek, 20. 8. 2021, sta bila v Uradnem listu, št. 130/21, objavljena:

  1. Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2 in
  2. Odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu (v nadaljnjem besedilu: odlok).

Uredba in odlok določata samotestiranje učencev 7.,8. in 9. razreda osnovne šole, ki niso preboleli Covid-19, so preboleli COVID-19 in je od bolezni preteklo več kot 6 mesecev ali niso bili cepljeni zoper Covid-19.

Na šoli si prizadevamo, da skrbimo za varno in zdravo okolje. Temeljni pogoj je PCT in v okviru tega določila vas pozivamo, da do prostovoljnega samotestiranja pristopite odgovorno, da šola ostane čim dlje odprta.

Testi za samotestiranje učencev in dijakov so na voljo v lekarnah od ponedeljka, 30. 8. 2021. Posameznemu učencu trenutno pripada 5 hitrih antigenskih testov na mesec, ki jih ob predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja učenca v lekarni prevzame učenec sam oziroma njegov starš ali zakoniti zastopnik.

NIJZ priporoča, da učenci samotestiranje izvedejo v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj, saj tako v primeru pozitivnega testa (in kasnejše potrditve okužbe s testom PCR) v karanteno ne bo potrebno celotnemu oddelku.

Rezultati samotestiranja veljajo tudi za vstop v glasbene šole.

Več informacij o samotestiranju je objavljenih na spletni strani NIJZ: https://www.nijz.si/sl/samotestiranje.

PROTOKOL SAMOTESTIRANJA – na spodnji povezavi

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)