V šolskem letu 2019/20 smo se priključili projektu Trajnostna mobilnost. Poimenovali smo ga DRUGAČE NA POT. Več o projetku preberite v priponki. Obvestila so učenci dobili tudi v papirni obliki.

Drugače na pot_obvestilo

************************************************

Z letošnjim šolskim letom smo se vključili  v projekt, ki dodatno poglablja razmišljanje naše šole kot Ekošole k trajnostnemu razvoju. Projekt Trajnostna mobilnost oz. Gremo peš s kokoško Rozi, ki ga izvajamo pod okriljem Ministrstva za infrastrukturo, smo na naši šoli poimenovali »Drugače na pot«. Aktivnosti, katerih bistvo je spremeniti potovalne navade otrok tako v jutranjem času kot tudi v popoldanskem, ko so namenjeni na treninge, v glasbeno šolo ali pa po manjših nakupih, so vključene v šolske dejavnosti tekom celega šolskega leta. Sodelujemo vsi razredniki z vsemi 324 učenci.

Aktivno smo »Drugače na pot« stopili že kar v Evropskem tednu mobilnosti  od 16. do 23. septembra, ko smo vsakodnevno spremljali prihode učencev v šolo. Dodatno vzpodbudo je učencem predstavljalo vsakodnevno zbiranje posebnih  igralnih kart, s katerimi so nato zadnji dan v Evropskemu tednu mobilnosti lahko igrali družabne igre.  Igre so bile prirejene za vsako triado posebej. Seveda smo trajnostno prihajali v šolo tudi učitelji.

(Skupno 832 obiskov, današnjih obiskov 1)