V FIRENCAH

V juliju 2017 sem se v okviru projekta Erasmus+ udeležila seminarja Experimental Florence: Experiential travel for creative education tourism and wellbeing v Firencah. Seminar je trajal teden dni v majhni skupini štirih udeležencev in predavateljice Marte Mandolini.

Teoretični del se je odvijal v popoldanskih urah, temu pa je sledil tudi praktični del na terenu. V okviru praktičnih nalog je šlo za aktivno doživljanje turizma, pa tudi doživljanje lastnega mesta kot turist. Vse zastavljene naloge je bilo potrebno s fotografijami tudi dokumentirati. V mestu smo morali poiskati tri stvari, ki so nam bile všeč, in tri, ki nam niso bile všeč, obiskali smo rožni vrt, kjer smo ga doživljali z zaprtimi očmi, preko vonjav in zvokov, fotografirali smo ljudi, ki so z mimiko obraza izražali različna čustva, kot so strah, jezo, ravnodušnost, veselje. Ena izmed nalog je bila, da smo morali mesto doživeti z drugačnega zornega kota kot običajno. Uspelo mi je, da sem fotografirala mesto v zgodnjih jutranjih urah, ko je bilo prazno, brez trume turistov, policije in vojske, ki je varovala ljudi pred morebitnimi terorističnimi napadi.

Domov sem se vrnila navdušena nad seminarjem in zadanimi nalogami, pa tudi polna vtisov obiska tega prečudovitega zgodovinskega italijanskega mesteca, Firenc.

Nadja Bartol

 

(Skupno 206 obiskov, današnjih obiskov 1)