Planinsko zeliščarski tabor – kmetija Lešnik, 14. in 15. junij 2024

Planinsko zeliščarski tabor se je začel s popoldanskim pohodom do kmetije Lešnik. Učenci so uživali na svežem zraku, opazovali naravo in spoznavali številne rastline, ki rastejo na tem območju.

Nato so spoznavali različne veščine preživetja v naravi. Ena od aktivnosti je bila skrivanje po gozdu, kjer so otroci morali najti najboljše mesto za skrivališče. Zelo je bilo zabavno. Spoznali so tudi, kako pripraviti bivak iz naravnih materialov, ki jih ponuja gozd in kako zakuriti ogenj.

Zvečer so zakurili ogenj, kjer so pekli penice, peli, se smejali in uživali v prijetnem vzdušju ob toplih plamenih. Posebno doživetje je bilo tudi spanje na kozolcu.

Naslednji dan so spoznavali zdravilne lastnosti bezga. Naučili so se prepoznati bezeg v naravi in kdaj je najboljši čas za njegovo nabiranje. Spoznali so, da ima bezeg številne zdravilne učinke, kot je krepitev imunskega sistema, pomoč pri prehladu in zmanjševanje vnetij. 

Planinsko zeliščarski tabor je bil uspešno izveden in je ponudil otrokom edinstveno priložnost, da se povežejo z naravo, se naučijo novih veščin in spoznajo zdravilne rastline. Dva dni sta bila polna aktivnosti in smeha. Vsi udeleženci so odšli domov z novim znanjem in lepimi spomini.

Mentorici: Marija Zaljuberšek Friškovec in Renate Bašek

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)