V okviru Tednov vseživljenjskega učenja je v sredo, 9. septembra, v atriju graščine Rotenturn v Slovenj Gradcu potekala Parada učenja 2020 – Dan učečih se skupnosti. Dogodek je potekal ob upoštevanju vseh priporočil glede epidemije covid 19.

Kot predstavnice Osnovne šole Šmartno pri Slovenj Gradcu smo se je udeležile učenke devetega razreda: Valentina, Lucija, Julija in Katarina z mentoricama. Prikazale smo izvedbo Virtualne bralne noči. Le-to smo učenci izvedli spomladi kljub zaprtju šole.

Pričarale smo zanimiv bralni kotiček, s skodelicami čaja in dišečimi svečkami. V pisanih »bralnih vrečah« in s knjigami v rokah smo se pogovarjale z mimoidočimi o bralni kulturi, delile z njimi izkušnje o branju ter Virtualni bralni noči. Obiskovalcem smo delile kazalke, opremljene z lepimi mislimi o branju. Ljubitelji knjig so nam tudi zaupali, katere knjige oni radi berejo danes in kaj so brali v otroštvu.

Stojnico smo opremile tudi s plakati naših treh pisateljev, katerih različne obletnice obeležujemo prav v letu 2020; Prežihov Voranc, Leopold Suhodolčan in Tone Partljič.

Za nami je zanimiva bralna izkušnja, ki smo jo preživele v sončnem vremenu.

Valentina, Lucija, Julija in Katarina

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)