Spoštovani sodelavci, starši

prostore šole smo že v petek, 4. 8. 2023, odprli za potrebe morebitne evakuacije prebivalcev zgornje Mežiške doline. V soboto smo bili na šoli deležni manjše poplave v kletnih prostorih, ki smo jo s pomočjo gasilcev sanirali. Od ponedeljka smo ponudili tudi kuhinjo, v kolikor bi se potrebovala za potrebe gasilcev, civilne zašćite,…

Situacija na našem šmarškem koncu se umirja in sanira. Verjamem, da vsak po svojih močeh pomaga svojcem, prijateljem, znancem pri sanaciji in pri odpravi posledic te katastrofe. 

Prepošiljam vam ponujeno pomoč NIJZ:

Spoštovani,

poplave, ki so Slovenijo prizadele v preteklih dneh nas še vedno puščajo brez besed, a hkrati vzbujajo sočutne in solidarne vzgibe. V takšnih okoliščinah ljudje potrebujemo podporo sočloveka in razumevanje. Pri zelo hudih stiskah pa je potrebna strokovna pomoč. Bolj kot »prave besede« je pomembno, da smo na voljo drug za drugega in si nudimo praktično, psihološko in socialno pomoč.

Obveščamo vas, da sta vzpostavljeni dve telefonski številki za psihološko pomoč prizadetim v naravni nesreči in sicer:

  • Center za psihološko svetovanje Posvet: 031 704 707 (vsak delovni dan med 16. in 20. uro).
  • Društvo psihologov Slovenije. Telefon za psihološko oporo ob poplavah: 080 30 64 (vse dni v tednu med 16. in 22. uro). Klic je brezplačen. *Telefon bo deloval od 12. 8. 2023 dalje.

V priloženem letaku smo pripravili usmeritve kako nuditi pomoč drugim in kako ravnati kadar smo sami v stiski. Zbrani so tudi kontakti drugih oblik psihološke pomoči. 

Več na spletni strani: https://www.zadusevnozdravje.si/aktualno/novice/2023/08/prva-pomoc-v-dusevni-stiski-ob-poplavah/

ali  https://nijz.si/zivljenjski-slog/dusevno-zdravje/prva-pomoc-v-dusevni-stiski-ob-poplavah/

Lepo vas pozdravljam in vse dobro.

Robert Sterkuš

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)