Superznanstveniki na pohodu po Portugalski

Konec aprila (19. 4. 2022–24. 4. 2022) se je odvil naslednji del projekta Erasmus+ KA229, v katerem naša šola uspešno nabira nove mednarodne izkušnje.

Tokrat se je mednarodna skupina učiteljev zbrala v kraju Guimaraes na severu Portugalske. Naša nova tema so ŽUŽELKE. Z naše šole so se izmenjave udeležile naslednje učiteljice: Sonja Simetinger, Petra Turk, Marija Zaljuberšek Friškovec in Mateja Žgur.

Ves teden smo imeli pester in zanimiv program. Obiskali smo tamkajšnji znanstveno-raziskovalni laboratorij, okoliško javno osnovno šolo, največ časa pa smo preživeli na portugalski partnerski šoli, ki je zasebna osnovna šola Colegio do Ave. Tam smo prisostvovali pouku, imeli hospitacije, izmenjali izkušnje v mednarodnem timu ter snovali učne priprave in gradiva, ki jih bomo uporabili pri pouku angleščine in drugih predmetov pri učencih 1.–3. razreda.

V okviru projekta je izšla knjiga Superinventors make the city green, ki uči o onesnaževanju in spodbuja k ohranjanju čiste, neokrnjene narave. Nastalo je tudi čudovito drevo sodelovanja, The Superinventors Tree, ki so ga sooblikovali portugalski, italijanski, nizozemski in tudi naši učenci. Celoten projekt se lepo povezuje z našimi celoletnimi eko vsebinami in EKO-dnevom, ki ga pripravljamo za učence celotne šole ob mednarodnem dnevu čebel, 20. maju.

Konec septembra pa smo na vrsti mi. Naša šola bo gostila mednarodno ekipo učiteljev, ki bo skupaj z maskotami-superznanstveniki odkrivala novo temo, ki pa naj zaenkrat ostane še skrivnost.

Vabljeni še, da spremljate spletno platformo projekta z utrinki dejavnosti z izmenjave na Portugalskem ter tudi drobci iz povezanih učnih vsebin z vseh partnerskih šol, vključenih v ta projekt: https://wke.lt/w/s/rfXD0l.

Erasmus ekipa naše šole

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)