ZBIRAJ STARE MOBIJE!

 mobi1

 

Ali veš, da je v Sloveniji več kot 2 mio starih telefonov? Gotovo se kakšen najde tudi pri tebi doma. A si za to, da ga prineseš na svojo šolo, in s tem narediš nekaj dobrega za okolje, svojo šolo, vrstnike in tudi zate!

 

Zveza prijateljev mladine in Rotary klubi Slovenije so pripravili prav posebno akcijo, v katerih bodo po slovenskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah zbirali stare mobilne telefone. Zakaj telefone? Ker v sebi skrivajo pomembne surovine, ki so dragocene in jih težko pridobivamo. Odkupujejo jih podjetja, ki lahko te surovine ponovno uporabijo.

 

Kako bo akcija potekala? Na svoji šoli boš v posebne škatle odložil telefon, baterijo in polnilnik. Te škatle bomo tehtali in to pridno beležili. Odkupilo jih bo podjetje in tako se bodo zbirala sredstva, ki bodo namenjena vam, mladim, za različne programe in projekte, ki se odvijajo v vaši šoli, v okviru ZPMS in Rotary klubov.

 

3, 2, 1, ZDAJ!

mobi2

POIŠČI STARE TELEFONE PRI SEBI DOMA, POCUKAJ SESTRO, BRATA, TETO, STRICA, BABICO, DEDKA (LAHKO TUDI SOSEDO) IN TELEFONE PRINESI V ŠOLO. Tam jih pravilno razvrsti v škatle.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)