PROJEKT KA229: SUPERINVENTORS ON THE MOVE

PREDSTAVITEV PROJEKTA

SUPERIZUMITELJI NA POHODU je projekt, kjer mlajši učenci odkrivajo svet znanosti skozi angleščino in igro. Povezuje partnerske osnovne šole iz štirih evropskih držav – Italije, Nizozemske, Portugalske in seveda Slovenije, ki jo zastopa naša šola. Povezovalen element so maskote Superizumiteljev, iz vsake države ena. Ustvarili so jih učenci. Vsak je prispeval svojo idejo, učenci partnerskih šol pa so imeli odločilen glas pri izbiri maskote. Našo šolo tako predstavlja maskota Mighty Healer (Mogočni Zdravilec), ki ga je ustvarila učenka Anika Uršej. Maskote nas spremljajo pri pouku angleščine, za učence pripravljajo zanimive eksperimente, seveda pa tudi učenci učijo njih. Vsakih nekaj mesecev nas obišče maskota iz druge države. V avli šole bo nekatere aktivnosti možno preizkušati v ZNANSTVENEM KOTIČKU (STEAM play area), za učitelje pa bodo v spletnem okolju Teams dostopne učne priprave, ki jih pripravljamo sodelujoči učitelji.

Projekt se je začel lansko šolsko leto, zaključil se bo avgusta 2023. V tem času bodo potekale tudi izmenjave učiteljev, oktobra 2021 se bodo srečali na Nizozemskem, marca 2022 na Portugalskem, oktobra 2022 bomo gostitelji mi, aprila 2023 pa nas bo gostila italijanska osnovna šola.

Aktualna dogajanja lahko spremljate tudi na face book strani projekta: https://www.facebook.com/Super-inventors-on-the-move-102241171622296/

MOBILNOST NA NIZOZEMSKEM

Predstavitev učiteljice Mateje Žgur

Čeprav je projekt prvenstveno namenjen mlajšim učencem, so pri izvedbi zelo dobrodošli tudi starejši zainteresirani učenci. Petošolci in osmošolci so pod mentorstvom učiteljice Katje Apat Rožič pripravili prevod besedila v angleški jezik in s tem omogočili vpogled v dogajanje tudi učencem iz partnerskih držav, saj bo ta predstavitev objavljena na fb strani projekta.  

Povezava do filmčka: FILM

Povezava do filmčka – ANG: FILM

Spomladi leta  2020 smo, vsem problemom in težavam povezanim s covid 19 navkljub, pripravili in priglasili nov projekt  Erasmus+  Učna mobilnost posameznikov  ”Z inovativnostjo učiteljev do  spodbudnejšega učnega okolja in ozaveščanja evropske večkulturnosti”.

Komisija na Nacionalnem zavodu CMEPIUS je naš projekt ovrednotila kot kvaliteten in nam odobrila nepovratna sredstva za izvedbo devetih mobilnosti. Do konca novembra 2022 se bo usposabljalo in izpopolnjevalo devet naših učiteljev oz. strokovnih delavcev  v državah Evropske unije – v skladu z vsebino in  cilji projekta.

(Skupno 779 obiskov, današnjih obiskov 1)