Skoraj mesec dni je že, kar smo na naši šoli gostili mednarodno ekipo učiteljev v sklopu Erasmus projekta Superizumitelji na pohodu (Superinventors on the move), a misel nanje je še vedno prisotna. Da pa ne bo ostala le v naših mislih in srcih, z veseljem delimo z vami, kako smo jih na dan njihovega prihoda v Šmartno sprejeli.

Že pred šolo so naše goste navdušeno pričakali najmlajši učenci in v znak dobrodošlice veselo mahali z italijanskimi, nizozemskimi, portugalskimi in slovenskimi zastavami. Nato se je odvila kulturna prireditev za celo šolo, na kateri so pod mentorstvom številnih učiteljev sodelovali mnogi naši učenci. Najmlajši učenci so gostujoče učitelje ganili do solz s petjem pesmi Mojster Jaka v jezikih vseh sodelujočih šol našega Erasmus projekta. Sedmošolci so zaigrali gledališko predstavo, na kateri so uprizorili zgodbo »Love magnets« izpod peresa učiteljice Sonje Simetinger. Zgodbo je prevedla ter odlično likovno upodobila njena hčerka in nekdanja učenka naše šole, Neža Simetinger.

Celotne prireditve pa niso spremljali le vsi učenci, učitelji, ravnatelj in podžupan naše mestne občine, temveč tudi maskote skupnega Erasmus projekta – naši zabavni Superizumitelji.

Ker je vse skupaj sovpadalo še z Evropskim dnevom jezikov, smo bili toliko bolj veseli.

Bilo je nepozabno in zabavno!

Nekaj utrinkov s prireditve si lahko ogledate tukaj.

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)