Mestna občina Slovenj Gradec je v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti letos pripravila že 30. natečaj za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo, na katerega so se prijavili otroci iz različnih šol in vrtcev po Sloveniji, med njimi tudi učenci naše šole pod mentorstvom naših učiteljev in učiteljic.

Vsako leto so razpisane tri teme, povezane z aktualno družbeno problematiko, vsaj ena od njih pa je povezana s tematiko mednarodnega leta, ki ga razglasi Generalna skupščina Združenih narodov. Leto 2022 je razglasila za mednarodno leto stekla, mednarodno leto ribištva in ribogojstva ter mednarodno leto temeljnih znanosti za trajnostni razvoj, s čimer so povezane tudi vse tri razpisane teme, in sicer: Mi izpolniš željo?Zrcalce, zrcalce in Pot naprej.

Z veseljem vas obveščamo, da je med izbrana likovna dela na razstavo uvrščenih kar 36 likovnih del učencev OŠ Šmartno. Učenec Amadej Lavre – Legnar je za svoje delo prejel nagrado.

Izbrana in nagrajena otroška likovna dela in fotografije bodo brezplačno na ogled do 25. septembra v Koroški galeriji likovnih umetnosti.

Vsem učencem in mentorjem iskreno čestitamo!

(Skupno 214 obiskov, današnjih obiskov 1)