V juniju so potekale tri mednarodne izmenjave

Na naši šoli sodelujemo tudi v Erasmus+ KA1 mobilnosti. V mesecu juniju so potekale tri individualne izmenjave znotraj te mobilnosti, in sicer na Cipru, v Italiji in Španiji.

Kot prva se je na pot odpravila učiteljica Helena Pečoler Oder. Začetek junija se je udeležila seminarja z naslovom Building a Positive Learning Environment, ki je potekal na Cipru. Na seminarju se je seznanila z različnimi tehnikami za učinkovito vodenje razreda in odkrivala načine za razvoj komunikacijskih spretnosti.

Naslednje izmenjave se je udeležila učiteljica Mateja Žgur. Potekala je v Italiji, v Firencah. Tema tokratnega izobraževanja je bila Smartphones and Tablets as Educational Tools (Europass Teacher Academy). V pisani mednarodni družbi učiteljev so spoznavali različne spletne aplikacije in IKT didaktična orodja.

Učiteljici Anita Prikeržnik in Katja Apat Rožič pa sta se konec junija udeležili izobraževanja z naslovom Mindfulness (»čuječnost«) v Sevilji v Španiji (Idevelop). Veliko pozornosti so posvečali dihalnim vajam in različnim tehnikam sproščanja (meditacija, joga …). Vsak dan so izvedli kakšno delavnico za obvladovanje stresa ali za reševanje nekega problema tako v učilnici kot izven nje.

Vsako od teh izobraževanj je ponudilo različna znanja in veščine, prav vsa pa so obogatila tako posamezne učiteljice-udeleženke programa kot tudi celoten kolektiv naše šole.

Erasmus ekipa OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu

(Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov 1)