OLYMPIC DREAMS – EQUAL TEAMS

V tednu od 25. do 29. marca na šoli gostimo učence iz francoske osnovne šole École Primaire Publique Les Cavailles. Učenci so stari devet in deset let, zato so pri pouku skupaj z našimi četrtimi in petimi razredi.

Prvi dan smo zanje pripravili kratek kulturni program. Višješolci so jim razkazali šolo, pri pouku so se igrali socialno igrico Ena resnica, ena laž, prisluhnili so predstavitvi olimpijskih iger ter spoznavali slovenske besede. Ker so nastanjeni v hotelskih namestitvah v Slovenj Gradcu, smo jim popoldne razkazali še bližnji hrib Rahtel.

Drugi in četrti dan našega skupnega druženja se bodo med poukom skupaj z našimi učenci udeležili različnih delavnic, od kuhanja, igranja družabnih iger, preizkušanja v različnih športnih disciplinah do orientacije. Delavnice so pripravile razredničarke četrtih in petih razredov, pri čemer so jim priskočili na pomoč tudi drugi učitelji. Popoldne bodo gostje ustvarjali v Galeriji Slovenj Gradec in spoznali resnično zgodbo o olimpijskih plavalcih v mestni knjižnici.

Zadnji dan skupno preživetega časa bomo strnili vtise in doživetja, pripravili likovno razstavo v avli šole, si ogledali video našega druženja ter skupaj zaplesali ples prijateljstva. In ker so tema projekta olimpijske igre,  bodo najboljši dobili tudi posebna priznanja.

(Skupno 276 obiskov, današnjih obiskov 1)