PROTOKOL PROSTOVOLJNEGA  SAMOTESTIRANJA

SAMOTESTIRANJE UČENCEV

 1. Samotestiranje na SARS- CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi bo potekalo za učence 3. triade        (7. – 9. razreda) na domu.
 2. Samotestiranje na SARS- CoV-2 je prostovoljno in brezplačno.
 3. Samotestiranje na SARS- CoV-2 se izvaja enkrat tedensko na domu.
 4. Učencu pripadajo za prostovoljno samotestiranje 4 testi za mesec junij.
 5. Prostovoljno se samotestirajo učenci, ki niso preboleli COVID-19 in tisti, ki so preboleli COVID-19 in je od okužbe preteklo več kot šest mesecev.

RAVNANJE Z ODPADKI

Odpadke pri izvajanju prostovoljnega samotestiranja na SARS-CoV-2 je potrebno odložiti v plastično vrečko za smeti. Odloženih odpadkov  v vrečki se ne dotikamo več. Po napolnitvi vrečke, jo tesno zavežemo. Vrečko ločeno hranimo vsaj  72 ur in  jo odložimo v zabojnik za mešane odpadke.

PROTOKOL RAVNANJA

 1. V primeru pozitivnega rezultata testa učenca pri samotestiranju na SARS-CoV-2 na domu učenec ali starši oziroma zakonit zastopnik nemudoma obvesti izbranega osebnega zdravnika oziroma kontaktno točko zdravstvenega doma za PCR testiranje v kraju bivanja.
 • Izbrani osebni zdravnik v primeru pozitivnega testa napoti učenca na PCR testiranje v kraju bivanja oziroma se za testiranje s PCR testom na kontaktni točki zdravstvenega doma v kraju bivanja  dogovorijo starši oziroma zakonit zastopnik.
 • Učenec počaka na izvid PCR testiranja doma v samoizolaciji. Učenec ne sme zapuščati doma, omejiti mora vse stike z ostalimi osebami in dosledno upoštevati vsa navodila za preprečevanje širjenja bolezni.
 • V primeru pozitivnega PCR testa učenec ali starši oziroma zakonit zastopnik obvestijo  ravnatelja šole in otrokovega izbranega zdravnika.
 • Ravnatelj ravna v skladu z navodili NIJZ in sprejema ustrezne ukrepe za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom.
 • Ravnatelj obvesti prepoznane kontakte učenca in spremlja epidemiološko situacijo na šoli.
 • V primeru negativnega PCR testa učenec nadaljuje proces izobraževanja oziroma pouka.

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)