V zadnjem tednu aprila sem se udeležil izobraževanja v čudoviti pokrajini Toskani. Izobraževanje je potekalo v Firencah. Trajalo je pet dni. Dnevi so bili natrpani in organizator izobraževanja Europass nam res ni dal “dihati”. Naslov izobraževanja je bil Izdelava aplikacij za pametne telefone in uporaba le teh pri pouku.

V skupini smo bili trije in majhnost skupine je bila prednost saj smo v obliki druženja, timskega dela, spoznavali kako delajo v drugih deželah, kakšne sisteme izobraževanja imajo,… skupina je bila produktivna in uspešna saj smo naredili več kot je bil cilj organizatorjev.

Pred izobraževanjem sem si zastavil kar nekaj vprašanj: Zakaj na izobraževanje? Kakšno temo izbrati? Na katerem področju poučevanja izboljšati kompetence? Kako implementirati usvojeno v pouk?,…

Izobraževanje je bilo iz vidika ciljev šole kot tudi vizije naše šole pravo in nedvomno bom pri svojem delu poskušal izboljšati pouk računalništva, narediti pouk bolj zanimiv in usmeriti učence k uporabi in predvsem izdelavi svojih aplikacij.

Nedvomno se bom takšnih izobraževanj še udeležil in navsezadnje:

Erasmus+ ni mus – pomaga pa!

Robert Sterkuš, prof

 

(Skupno 718 obiskov, današnjih obiskov 3)